Den blågröna mikroalgen spirulina har slagit ner som en bomb i hälsokostkretsar under de senaste åren – trots att algen har använts som ett kosttillskott under många år har den växt något otroligt i popularitet först nu. Det är inte så konstigt med tanke på att spirulina tillhör en av de mest näringsrika växterna som finns i naturen. I mikroalgen ryms över 100 näringsämnen med allt från klorofyll till protein, vitaminer och mineraler i mängder. Spirulinakapslar kan med fördel användas av personer som är vegetarianer och veganer då tabletterna är vegetabiliska och fria från övriga tillsatser. Dock är spirulinakapslar en nyttig del i kosten för alla som vill lägga till det som ett dagligt komplement.

Om du inte har ätit spirulinakapslar tidigare är det viktigt att följa den rekommenderade dosen som anges på förpackningen. Vanligtvis rör det sig om mellan 2 och 10 kapslar per dag vilket motsvarar 1 till 5 gram. Det kan tyckas vara lite men i och med att spirulina är så fullproppat med näring och dessutom har en renande verkan i kroppen är det alltid bäst att börja med en låg dos för att successivt öka intaget. Skulle du ta en för hög dos kommer du att drabbas av olika avgiftningsreaktioner så som huvudvärk.

Väljer du spirulinakapslar före spirulinapulver kan du svälja kapslarna i samband med måltid med vatten eller juice. Kapslarna är lättsmälta och bör tas på fastande mage för att du ska få den bästa absorptionen av alla näringsämnen.