I dag är spirulinapulver något som finns i var och varannan hälsomedveten persons skafferi. Spirulina är nämligen en av de absolut mest koncentrerade näringskällorna som finns i naturen och består av en blågrön mikroalg – en riktig bomb med nyttigheter helt enkelt! Den lilla algen innehåller bland annat klorofyll, gott om protein, vitaminer, mineraler, essentiella aminosyror och mycket mer. Dessutom passar spirulina utmärkt som ett kosttillskott för vegetarianer och veganer då algen är helt fri från tillsatser och helt och hållet vegetabilisk.

I och med att spirulinapulver är så otroligt näringsrikt är det viktigt att följa det rekommenderade intaget. Skulle du råka överskrida dosen kan du bland annat drabbas av huvudvärk till följd av den renande effekt algen har i kroppen. Har du inte använt spirulinapulver som en del av din kost tidigare bör du starta med runt en halv tesked och därefter trappa upp till 1 matsked i samband med dina måltider varje dag.

Du kan använda spirulinapulver på flera olika sätt – vanligast är att mixa det i en smoothie eller med någon form av dryck. Det går även bra att addera spirulina i din matlagning när du gör exempelvis en soppa. Men du kan så klart också låta fantasin och kreativiteten flöda när du använder spirulinapulver! Vill du prova på spirulina men känner att det blir för jobbigt att äta det i pulverform kan du även köpa spirulinakapslar i dag som du tar i samband med din måltid.